Compliancemanager

Register van wet- en regelgeving beheren

De oplossing

Wet en regelgeving kent veel dynamiek. Wetten veranderen en er komen aanvullende regels. Organisaties hechten ondertussen steeds meer aan certificeringen en veelvuldig worden kwaliteitsverbeterprojecten uitgevoerd.

Compliancemanager ondersteunt de kwaliteitsverbetering door inzicht te geven tussen relevante wet- en regelgeving en de aanwezige beheersmaatregelen die ervoor moeten zorgen dat u aan relevante wet- en regelgeving voldoet.

Voorbeelden van wet- en regelgeving zijn:

 • Lokale en of nationale wetgeving (zoals Arbo)
 • Vergunningen
 • Convenanten
 • Bedrijfsregels
 • Aanbevelingen en richtlijnen

Functionaliteit

Compliancemanager kent vier rollen:

 1. De Changemanager (HSE verantwoordelijke) die in de gaten dient te houden welke wet- en regelgeving er is en voor welke onderdelen van uw organisatie of installatie deze relevant is.
 2. De Compliancemanager die er voor verantwoordelijk is dat de juiste beheersmaatregelen getroffen en uitgevoerd worden om er voor te zorgen dat een organisatie voldoet aan wet- en regelgeving.
 3. De auteur die verantwoordelijk is voor het opstellen van beheersmaatregelen.
 4. De auditor die controles (audits) uitvoert binnen een organisatie.

Door het vastleggen en op een slimme wijze verbinden van registers voor wet- en regelgeving met de aanwezige beheersmaatregelen verkrijgen de eerder genoemde rollen het overzicht en inzicht om sturend op te treden en zo compliance te bereiken.

In de software kunnen de relevante documenten of een link naar een document management systeem worden opgenomen.

Door middel van indicatoren zijn de verschillende gebruikers in staat om aan te geven of er naar mening van betreffende functionaris sprake is van compliance. Indien wijzigingen worden doorgevoerd in deze indicatoren dan wordt de naam van de persoon en de reden van wijziging vastgelegd.

Voordelen

Aantoonbaar beschikken over de juiste beheersmaatregelen in relatie tot de relevante wet- en regelgeving.

Voldoen aan wet- en regelgeving is in de eerste plaats goed voor uw onderneming, in geval van inspecties en audits biedt Compliancemanager u de mogelijkheid om snel aan te tonen dat u de juiste beheersmaatregelen hanteert.

Iedereen die toegang heeft tot de applicatie kan kennis nemen van de actuele situatie ten aanzien van wet- en regelgeving en de inhoud van de beheersmaatregelen.

Demo aanvragen

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.